Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Wat zijn aften?

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Sommige mensen worden regelmatig geplaagd door pijnlijke zweertjes in de mond. Deze zweertjes, aften, komen zowel voor bij jongeren als bij volwassenen. De oorzaak is niet helemaal duidelijk, maar ze richten geen blijvende gezondheidsschade aan.

Hoe ontstaan aften?

Veel mensen denken dat aften ontstaan door een vitaminetekort. Dit is echter een misverstand. Het is helaas nog steeds onduidelijk hoe aften ontstaan. We zien ze vaak terug bij patiënten met een slechte mondhygiëne, stress of een mindere weerstand. Ook kunnen aften ontstaan door het eten van heet voedsel of door het bijten op de tong of de binnenkant van de wang.

Hoe lang duurt het voordat een aft genezen is?

Hoe groter de aft, hoe langer de genezing duurt. Een aft moet binnen twee weken verdwenen zijn. Het is wel belangrijk dat u van de aft afblijft. Het stuk maken van de blaasjes verergert namelijk de klachten. Ook kan het genezingsproces langer duren of kunnen de aften zich verder verspreiden in uw mond.

Wanneer moet u een tandarts raadplegen?

Het is verstandig om contact op te nemen met uw tandarts wanneer de aften niet binnen twee weken verdwijnen. Er kan dan namelijk sprake zijn van een onderliggend probleem. Geef bij een consult ook aan wanneer u last van aften heeft. De tandarts kan dan kijken of de oorzaak bij uw mondgezondheid ligt.

Veel last van aften? Maak een afspraak bij de tandarts

De oorzaak van aften is moeilijk te achterhalen. Het is wel verstandig om een afspraak met de tandarts of mondhygiënist te maken wanneer u vaak last van aften heeft. De specialisten van iDente Mondzorg Gorinchem kijken dan naar uw algehele mondgezondheid en geven u advies over de behandeling van de aften.

Onze tandartspraktijk in Gorinchem

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530
Buiten onze reguliere openingstijden kunt u
bellen met het algemene spoednummer:
0900-1515

Bereken route op Google Maps

Openingstijden

  • Maandag: 08:00 - 20:30
  • Dinsdag: 08:00 - 17:00
  • Woensdag: 08:00 - 17:00
  • Donderdag: 08:00 - 20:30
  • Vrijdag: 08:00 - 17:00
  • Weekend: Gesloten

Terug