Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Tandvleescorrectie

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Terugtrekkend tandvlees, ook wel recessie genoemd, is een tandvleesprobleem waarbij de tandwortels bloot komen te liggen. Hierdoor worden tanden gevoeliger voor warm en koud voedsel en kunt u pijn ervaren. Bovendien zijn tandwortels niet voorzien van tandglazuur, waardoor er gemakkelijk gaatjes ontstaan. Wanneer terugtrekkend tandvlees niet behandeld wordt, kan dit leiden tot het verlies van tanden of kiezen. Omdat tandvlees niet vanzelf meer terug groeit, is het van belang om regelmatig een tandarts te bezoeken. Het terugtrekken van tandvlees is een langzaam proces en lastig zelf te herkennen.

Oorzaak teruggetrokken tandvlees

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan het terugtrekken van tandvlees:

Te hard poetsen of flossen
Oorzaken van terugtrekkend tandvlees zijn de manier van poetsen én het type borstel. Wanneer u te krachtig of met een te harde borstel poetst, is de kans groot dat u zelf het tandvlees terugduwt.

Beschadigd tandvlees
Nadat het tandvlees beschadigd is door bijvoorbeeld voedsel, kan het licht geïrriteerd raken en kan het tandvlees terugtrekken.

Biologische aanleg
Wanneer uw ouders last hebben van terugtrekkend tandvlees, is de kans groter dat u er zelf ook problemen mee zult ervaren.

Slechte mondhygiëne
De voornaamste oorzaak van terugtrekkend tandvlees is het hebben van een slechte mondhygiëne. Een slechte mondhygiëne kenmerkt zich door het achterblijven van etensresten die tandplak veroorzaken. De tandplak zorgt er op den duur voor dat het tandvlees zich terugtrekt.

Ernstig scheve tanden
Zeer scheve tanden zorgen ervoor dat het tandvlees gemakkelijker ontstoken raakt. Een tandvleesontsteking kan ernstige gevolgen aannemen, zoals het terugtrekken van het tandvlees.

Tandvleescorrectie kosten

De kosten van een tandvleescorrectie hangen samen met de benodigde behandelingen. We verdelen de tandvleesbehandeling in verschillende onderdelen die we ieder apart verrekenen. De kosten voor de tandvleesbehandelingen worden jaarlijks vastgesteld door De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Tijdens mijn halfjaarlijkse bezoek aan Idente, werd geconstateerd dat het tandvlees in mijn onderkaak gezakt was. Omdat de tandwortels enigszins zichtbaar waren, heb ik een tandvleescorrectie ondergaan. Het resultaat was prachtig en er werd mij geadviseerd in het vervolg met een zachtere tandenborstel te poetsen. Super bedankt!

Wat is een tandvleescorrectie?

Idente Mondzorg Gorinchem is gespecialiseerd in alle tandheelkundige behandelingen, waaronder het behandelen van verschillende tandvleesproblemen. Deze problemen variëren van terugtrekkend of een tekort aan tandvlees tot aan overtollig tandvlees, waardoor er slechts een klein deel van de tanden zichtbaar is.

Te weinig of teruggetrokken tandvlees behandelen

Onze parodontoloog verhelpt terugtrekkend tandvlees of een tekort aan tandvlees door middel van een transplantatie. Hierbij verwijdert hij een dunne huidlaag van het gehemelte en brengt hij deze aan op de tandhals.

Overtollig tandvlees verwijderen

Een teveel aan tandvlees zorgt ervoor dat er slechts een klein deel van de tanden zichtbaar is. We zorgen dat de verhouding tussen tand en tandvlees weer klopt door het overtollige tandvlees te verwijderen. Het resultaat is een blijvende stralende lach, aangezien het tandvlees niet terug groeit.

Behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact met ons op

Heeft u tandvleesproblemen en behoefte aan meer informatie of persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0183 622 530. Daarnaast kunt u ook onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug