Angst tandarts: geen angst voor tandarts meer

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

De angst tandarts van Idente heeft jarenlange ervaring met het behandelen van angst patiënten. Ons tandheelkundig team richt zich niet alleen op de gezondheid van uw tanden, maar het is ook ons doel om uw angst weg te nemen en u weer op uw gemak te laten voelen bij de tandarts.

 • Overwin uw angst
 • Krijg een mooi en gezond gebit
 • Durf weer te lachen
 • Inzicht in uw tandartsangst met de angsttest
 quote tandartsangst onder nederlanders

Werkwijze van angsttandarts Idente

Sinds 2012 kunt u bij Idente terecht voor speciale angst begeleiding wanneer u angstig bent voor tandheelkundige behandelingen. Angsttandarts Idente behandelt dagelijks patiënten met angst voor de tandarts. Wanneer u een afspraak maakt bij Idente, kunt u het volgende verwachten:

 • Wij nemen alle tijd voor u
 • Pijnloze behandelingen
 • Alle stappen worden tot in de puntjes uitgelegd, zodat u weet waar u aan toe bent
 • De nieuwste verdovingstechnieken
 • U heeft de ruimte om duidelijk uw grenzen aan te geven

"Tandarts met verstand van zaken met nette praktijk en vriendelijke medewerkers. (De heer Verwoert - 8.8/10 Independer recensie).


Idente, gespecialiseerd in de behandeling van angstige patiënten

Idente heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. De behandeling bij Idente wordt uitgevoerd door tandarts Vincent Guicherit en zijn team. Samen hebben zij talloze patiënten geholpen met het overwinnen van hun angst voor de tandarts. Voorafgaand aan de behandeling wordt duidelijk uitgelegd hoe de behandeling zal verlopen en waar u angstig voor bent. Indien gewenst kunt u kiezen voor een behandeling onder narcose bij de narcose tandarts. zodat u niets merkt van de behandeling. Angst voor de tandarts is niets om u voor te schamen, velen gingen u voor bij Idente.

Video Idente Mondzorg Gorinchem

Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.

Normale angstbehandeling

 1. Het intakegesprek: Voorafgaand aan de angstbehandeling zal de tandarts u duidelijk informeren tijdens een intakegesprek. Op dit moment krijgt u alle gelegenheid om uw verwachtingen en wensen te bespreken.
 2. De angstbehandeling: Wanneer u klaar voor de behandeling wordt het proces gestart. Gedurende de behandeling is ruimte voor pauzes en wordt uw lichamelijke toestand aandachtig gemonitord.
 3. Het vervolgtraject: Na de behandeling bespreken we het preventietraject waarin we werken aan het verminderen van uw angst.

Het intakegesprek

Voorafgaand aan de behandeling zal uw angsttandarts duidelijke uitleg geven over hoe de behandeling zal verlopen en wat u kunt verwachten na de behandeling. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verassingen te staan.

Tijdens dit intake gesprek nemen wij ruim de tijd om uw twijfels weg te nemen zodat u zich op uw gemak voelt. In dit gesprek bepalen wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw gebitssituatie in combinatie met uw persoonlijke wensen. Uw angsttandarts zal u hierover uitgebreid uitleg geven over wat u kunt verwachten.

De behandeling

U geeft zelf aan wanneer u klaar bent voor de behandeling. Door lokale anesthesie zult u geen pijn voelen tijdens de behandeling. Door van tevoren een signaal af te spreken wanneer een moment van rust gewenst is behoudt u de volledige controle. Bovendien houdt ons gespecialiseerde team u tijdens de behandeling nauwlettend in de gaten en wordt er gelet op lichamelijke reacties die kunnen wijzen op een angststoornis.

Maak een afspraak

quote tandartsangst onder kinderen

Angstbehandeling voor kinderen

Ook de allerkleinsten met angst voor de tandarts kunnen bij Idente terecht. Idente stemt voor deze kinderen de behandeling daarom volledig af op de behoefte van het kind.

Door middel van leuk contact, duidelijke uitleg, een kindvriendelijke omgeving en voldoende afleiding zal Idente de angst van uw kind zo veel mogelijk wegnemen zodat een bezoek aan de tandarts ook in de toekomst niet wordt uitgesteld.

Het behandeltraject van angsttandarts verloopt als volgt: een intake, de behandeling, het na-traject.

Het intakegesprek

Om er voor te zorgen dat uw kind zich op zijn gemak voelt zal er tijdens het intakegesprek de tijd worden genomen om kennis te maken zodat uw kind kan wennen aan de tandarts en de praktijk. Tijdens dit gesprek zal er een behandelplan worden opgesteld waarbij er rekening wordt gehouden met de tandartsangst van uw kind. Wij leggen het behandelplan uitgebreid aan u uit, zo weten u en uw kind precies waar u aan toe bent.

Behandeling

Idente is al jaren gespecialiseerd in het behandelen van angstige kinderen. De behandeling zal stap voor stap worden opgebouwd waarbij de behoeften en grenzen van uw kind centraal staan. Indien nodig kunnen wij, in overleg met u, uw kind een kalmerend middel toedienen(sedatie).

Het vervolgtraject

Na de behandeling wordt het preventietraject besproken. Hierbij leert uw kind alles over het voorkomen van schade aan het gebit en bereiden we ons voor op de volgende keer. Het na-traject heeft als doel dat uw kind in de toekomst minder angstig is.

Maak een afspraak

Kosten

De kosten voor tandartsbehandelingen worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Meer informatie betreffende verzekeringstechnische zaken vindt u terug op zorgwijzer.

Veelvoorkomende kosten

Introductie roesje (lachgassedatie)€ 26,89

Verdoving en narcosebehandeling (A-codes)
Oppervlakte verdoving € 6,99
Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving € 13,45
Lichte narcose Kostprijs
Verdoving door middel van roesje (B)
Toediening roesje (lachgassedatie) € 26,89
Overheadkosten roesje (lachgassedatie) € 34,57

Angst voor de tandarts? U bent niet alleen

Angst voor de tandarts is een veelvoorkomend fenomeen, maar liefst 40% van de Nederlanders geeft aan angstig te zijn voor de tandarts. 12% zegt echt bang te zijn en bij 800.000 Nederlanders is er sprake van een fobie: u bent dus niet alleen.

De angst voor de tandarts kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn nare ervaringen, angst voor pijn, angst verhalen van anderen, veel voorkomende factoren waardoor patiënten bang zijn voor de behandeling. Angst kan er bovendien voor zorgen dat een bezoek wordt uitgesteld, met alle gevolgen van dien voor het gebit.

De angst tandarts van Idente zorgt ervoor dat u zich weer op uw gemakt voelt bij een tandheelkundige behandeling en herstelt de eventueel opgelopen gebitsschade. Vraag een intake gesprek aan waarbij wij alles rustig met u doornemen.

Voel u op uw gemak

Iedere behandeling bij Idente heeft als basis vertrouwen en duidelijkheid. Bij Idente, een huiselijk en sfeervol inrichtte praktijk, willen wij dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt. In onze tandartspraktijk hebben wij daarom een omgeving gecreëerd waar u kunt ontspannen en waar de wachttijden minimaal zijn. U kunt bij Idente terecht voor verschillende angstbehandelingen.

Hoe angstig bent u voor de tandarts?

Corah (1969) heeft een schaal ontwikkeld waarmee tandartsangst kan worden gemeten: de Dental Anxiety Scale (DAS). Hieronder ziet u vier vragen afkomstig uit deze schaal. Door de vragen te beantwoorden wordt een score berekend waarmee uw mate van tandartsangst in kaart wordt gebracht.

Bent u benieuwd hoe angstig u bent op de Dental Anxiety Scale? Vul onderstaande vragen en bekijk vervolgens uw score.

*Geef het antwoord dat het meest op u van toepassing is. Er zijn geen goede of foute antwoorden.

 • A. Als u morgen naar de tandarts zou moeten, hoe zou u zich dan voelen?

  1. Ik zou er naar uitkijken als een redelijk prettige ervaring.
  2. Het kan me niet veel schelen.
  3. Ik zou mij niet helemaal op mijn gemak voelen.
  4. Ik zou bang zijn dat het vervelend en pijnlijk zou zijn.
  5. Ik zou verschrikkelijk bang zijn voor wat de tandarts zou kunnen gaan doen.
 • B. Als u in de wachtkamer op uw beurt wacht, hoe voelt u zich dan?

  1. Ontspannen.
  2. Niet helemaal op mijn gemak.
  3. Gespannen.
  4. Angstig.
  5. Zo angstig, dat het zweet me soms uitbreekt of dat ik mij beroerd voel.
 • C. Als u in de tandartsstoel zit te wachten terwijl de tandarts zijn boor gereed maakt, hoe voelt u zich dan?

  1. Ontspannen.
  2. Niet helemaal op mijn gemak.
  3. Gespannen.
  4. Angstig.
  5. Zo angstig, dat het zweet me soms uitbreekt of dat ik mij beroerd voel.
 • D. U zit in de tandartsstoel om uw gebit te laten schoonmaken. Terwijl u wacht en de tandarts de instrumenten pakt die hij nodig heeft om het tandsteen van uw tanden en kiezen te verwijderen, hoe voelt u zich dan?

  1. Ontspannen.
  2. Niet helemaal op mijn gemak.
  3. Gespannen.
  4. Angstig.
  5. Zo angstig, dat het zweet me soms uitbreekt of dat ik mij beroerd voel.

Score angsttest

Tel de punten van uw antwoorden op en bekijk hieronder in welke categorie van tandartsangst u valt.

 • 4-9 punten: U bent niet tot nauwelijks angstig voor de tandarts
 • 10-11 punten: U heeft enige angst voor de tandarts
 • 12-14 punten: U heeft een redelijk hoog angstniveau voor de tandarts
 • 15-20 punten: U heeft extreme angst voor de tandarts

Tips voor mensen met tandartsangst

De angsttandarts van Idente helpt u graag van uw tandarts angst af. Uiteraard zijn er ook dingen die u zelf kunt doen wanneer u bang bent voor de tandarts.

1. Een stok achter de deur

Bent u zo bang voor de tandarts dat u niet meer gaat? Spreek dan met iemand af die erop toeziet dat u een afspraak met de tandarts maakt en ook echt gaat. Deze persoon kan ook met u meegaan naar de afspraak. Zo kunt u niet op het laatste moment beslissen om niet te gaan en heeft u iemand bij zich die u kan kalmeren.

2. Geef het aan

Er zijn heel veel mensen die last hebben van tandartsangst. U bent dus niet de enige en hoeft zich zeker niet te schamen. Praat daarom met mensen over uw angst en geef het ook vooral aan bij uw tandarts. Hij zal er alles aan doen om de behandeling prettig te laten verlopen.

3. Ontspan

Het is goed u te realiseren dat de tandheelkunde de afgelopen jaren sterk is gemoderniseerd. Vervelende verhalen of herinneringen uit het verleden zijn daarom vaak niet meer relevant. In principe kunnen alle tandheelkundige behandelingen tegenwoordig pijnloos worden uitgevoerd.

4. Behandeling onder narcose

Wanneer u extreem bang bent voor de tandarts, heeft u bij Idente de mogelijkheid om de behandeling onder narcose te ondergaan. Door middel van narcose wordt u tijdelijk buiten bewustzijn gebracht, zodat u niets zult merken van de behandeling. Lees meer over de narcose behandeling.

Veelgestelde vragen over de angst tandarts

Onze ervaren angsttandarts krijgt natuurlijk veel vragen voorgeschoteld. We stellen angstige patiënten graag gerust en geven u alle informatie die u nodig heeft. Om een duidelijk beeld te schetsen van wie de angsttandarts is en wat hij voor u kan betekenen, zetten we de meest gestelde vragen voor u op een rij. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan even contact op met onze tandartspraktijk met behulp van het contactformulier of door te bellen naar 0183 622 530.

Tandartspraktijk in Gorinchem

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530
Buiten onze reguliere openingstijden kunt u
bellen met het algemene spoednummer:
0900-1515

Openingstijden

 • Maandag: 08:30 - 21:00
 • Dinsdag: 08:30 - 21:00
 • Woensdag: 08:30 - 21:00
 • Donderdag: 08:30 - 21:00
 • Vrijdag: 08:30 - 21:00
 • Weekend Op afspraak

Maak een afspraak met de angsttandarts

Wilt u een afspraak maken met onze angsttandarts? Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Verplichte velden aangeduid met *

Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug