Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Angst tandarts tarieven

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

De tarieven voor behandelingen bij de angst tandarts zijn gelijk aan die voor reguliere tandheelkundige behandelingen. Dit komt omdat de tarieven voor Nederlandse tandartspraktijken worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit gebeurt in opdracht van de overheid. Toch verschillen de kosten die u bij de angst tandarts betaalt in veel gevallen van de kosten voor reguliere tandheelkundige behandelingen. Dit komt simpelweg omdat de angst tandarts meerdere kleinere behandelingen uitvoert zoals plaatselijke verdovingen. Heeft u angst voor de tandarts, maar heeft u wel een bezoek aan de tandarts nodig? Maak dan gerust een afspraak om eens kennis te maken en meer informatie te krijgen over de werkwijze.

Maak een afspraak

Veelvoorkomende kosten angst tandarts

De behandelingen die een angst tandarts uitvoert zijn gericht op het geruststellen van de patiënt. Dit doet de tandarts onder andere door u, voorafgaand aan de behandeling, goed te informeren over de stappen van de behandeling. Heeft u zo’n grote angst voor de tandarts dat u verdovende middelen nodig heeft om kalm te blijven tijdens de behandeling? In onderstaande tabel vindt u de meest voorkomende kosten van een angst tandarts in 2019:

Verdoving en narcosebehandeling

Oppervlakte verdoving

€ 7,58

Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving

€ 14,58

Lichte narcose

Kostprijs

Verdoving door middel van lachgassedatie

Introductie roesje (lachgassedatie)

€ 29,15

Toediening roesje (lachgassedatie)

€ 29,15

Overheadkosten roesje (lachgassedatie)

€ 36,66

Bovenstaande tarieven worden ieder jaar herzien, waardoor we u voor de meest actuele en complete tarieven doorverwijzen naar de Nederlandse Zorgautoriteit.

Vragen? Neem contact met ons op!

Een bezoek aan de angst tandarts brengt vaak vragen met zich mee, daarom heeft de angst tandarts de veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u geen volledig antwoord gekregen op uw vraag? Neem dan direct contact met ons op door het contactformulier in te vullen of te bellen naar 0183 622 530.

Terug