Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Klikgebit

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Een klikgebit is een uitkomst voor mensen met een los zittend kunstgebit. Een klikgebit, ook wel klikprothese genoemd, is een kunstgebit vastgeklikt op tandimplantaten. Wanneer u last heeft van een loszittende gebitsprothese kan een klikgebit u de uitkomst bieden. Kiest u voor een klikgebit bij Idente dan kiest u voor:

 • Nieuwste technologieën en apparatuur
 • Uw mondgezondheid centraal
 • Transparantie over de behandeling
 • Ervaren tandzorg op kleine schaal

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Wat is een klikgebit?

Naarmate we ouder worden, slinkt de kaak en kan een kunstgebit losser gaan zitten. Als gevolg kunt u niet meer ongehinderd praten, eten en lachen. Een klikgebit is een volledige of gedeeltelijke gebitsprothese op een basis van twee of vier implantaten. Op de implantanten wordt een constructie gemaakt waarop het gebit kan worden vastgeklikt. Bovendien is het klikgebit gemakkelijk uitneembaar om het bijvoorbeeld te reinigen. Met een klikgebit geniet u, onder andere, van de volgende voordelen:

 • Stevigheid met vaste tanden en kiezen
 • Voorkomt slinking kaakbot en ingevallen wangen
 • Vrij gehemelte en behoud van smaak
 • Probleemloos eten, lachen en praten
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Vergoeding vanuit basisverzekering m.u.v. wettelijke bijdrage en eigen risico

De behandeling

Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek en röntgenfoto’s zal worden bepaald of uw kaken geschikt zijn voor een klikgebit. Hierbij worden uw persoonlijke wensen uitgebreid besproken. Met het uiteindelijke behandelplan zal uw tandarts een aanvraag doen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer uw zorgverzekeraar de aanvraag goedkeurt zal er over worden gegaan op de behandeling zelf.

Het plaatsen van de implantaten gebeurt onder lokale verdoving of, indien gewenst, onder narcose. Na de ingreep groeit het kaakbot vast aan de implantaten, dit duurt enkele weken. Deze vormen de basis voor uw kunstgebit en kunnen bij een goede mondhygiëne en regelmatige controle jarenlang meegaan. Na de behandeling gebruikt u tot de kaak geheeld is uw oude prothese en zal er de nieuwe prothese worden gemaakt.

Na het vastgroeien van de implantaten wordt op de implantaten een opbouw vervaardigt. Op deze opbouw kan het klikgebit zich vast klikken.

De gehele behandeling zal plaats vinden bij ons in de praktijk. Wij zullen u stap voor stap begeleiden en u voorzien van persoonlijk en ervaren advies al voor u de behandeling in gaat. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Kosten

De kosten van een klikgebit zijn afhankelijk van uw gebit. Zo moet er rekening gehouden worden met het botvolume van de onderkaak en bovenkaak, het aantal implantaten en de hoeveelheid tanden die over zijn. Neem contact op of bekijk onze tarieven lijst voor meer informatie. De tarieven voor tandartsbehandelingen worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Kijk voor de tarieven van 2017 voor klikgebitten op deze pagina.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Veelgestelde vragen over een klikgebit

Is de behandeling pijnlijk?

Het plaatsen van de implantaten voor uw klikgebit is vrijwel pijnloos, omdat wij het behandelgebied verdoven met een plaatselijke verdoving. Indien u het wenst, kunnen wij u ook iets geven zodat u wat rustiger wordt. Tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling bespreekt u met uw tandarts wat u kunt verwachten.

Hoelang duurt de behandeling?

De totale behandelduur is per patiënt verschillend, maar het plaatsen van implantaten duurt gemiddeld een uur. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal implantaten en of er een botopbouw moet plaatsvinden. Als de implantaten geplaatst zijn, krijgt u een rustperiode van één tot zes maanden. Na deze periode wordt de prothese op de implantaten geplaatst. De totale behandeling voor het plaatsen van een klikgebit duurt dus ongeveer tussen de drie en negen maanden.

Voelt mijn klikgebit hetzelfde aan als mijn eigen tanden?

Met het plaatsen van de implantaten zorgen we ervoor dat de klikprothese stevig verankerd is in uw kaak. Hierdoor heeft u het gevoel alsof het uw eigen tanden zijn en kunt u ongestoord kauwen, praten en lachen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een gebitsprothese?

U komt pas in aanmerking voor een klikgebit wanneer uw kaak volgroeid is. Hier is verder geen leeftijd aan verbonden, het is namelijk belangrijker dat u lichamelijk gezondheid bent. Wanneer u bijvoorbeeld rookt, suikerziekte heeft of veel alcohol nuttigt, kan dit nadelig zijn voor het herstel na de behandeling. Wij bespreken daarom altijd de mogelijkheden met u.

Ziet mijn klikgebit er echt uit?

Een klikgebit is niet van echt te onderscheiden en wordt gemaakt op basis van de kleur en vorm van uw huidige gebit. Voor we het klikgebit plaatsen, overleggen we of u de kleur en grootte mooi vindt.

Hoelang gaat een klikgebit mee?

De implantaten die we in uw kaak plaatsen, gaan levenslang mee, mits u uw gebit goed verzorgt. Het is belangrijk dat u elk half jaar uw gebit en implantatensysteem goed laat reinigen door onze mondhygiënist. Uw klikgebit kan na een aantal jaren wel verkleuren of beschadigen. Als dit bij u het geval is, kunnen onze tandartsen ervoor kiezen een nieuwe te maken.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Onze tandartspraktijk in Gorinchem

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530
Buiten onze reguliere openingstijden kunt u
bellen met het algemene spoednummer:
0900-1515

Openingstijden

 • Maandag: 08:30 - 21:00
 • Dinsdag: 08:30 - 21:00
 • Woensdag: 08:30 - 21:00
 • Donderdag: 08:30 - 21:00
 • Vrijdag: 08:30 - 21:00
 • Weekend Op afspraak

Maak een afspraak bij de tandarts in Gorinchem

Bent u al patiënt bij ons en wilt u een afspraak maken. Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Verplichten velden aangeduid met * Staat u nog niet ingeschreven bij Idente Mondzorg Gorinchem en wilt u patiënt worden? Kijk dan op de pagina inschrijven.

Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug