Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Angst voor tandarts overwinnen

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Om uw angst voor de tandarts te overwinnen, is het belangrijk dat u een (eerste) afspraak durft te maken. Daarom geven we u tips om uw angstgevoelens voorafgaand aan een tandartsbezoek te verminderen. Onze angst tandarts behandelt dagelijks angstige patiënten en neemt daarom rustig de tijd voor uw behandeling. U geeft zelf uw grenzen aan, zodat u de angst onder controle krijgt.

  • Angst voor de tandarts overwinnen met onze tips
  • Jaren ervaring met angstige patiënten
  • Behandeltraject aangepast op uw tempo en wensen

Durft u het te proberen of twijfelt u nog? Bel dan naar 0183 622 530 en we helpen u graag verder.

Maak een afspraak

U bent niet de enige met tandarts angst

Angst voor de tandarts is niet gek of raar. U hoeft zich helemaal niet druk te maken dat de tandarts u uitlacht wanneer u vertelt dat u bang bent. Onze tandarts is gespecialiseerd in angstbehandelingen en ziet dagelijks patiënten met extreme angst. Hij is daarom juist heel begripvol en weet hoe hij u op uw gemak kan stellen en zenuwen weg kan nemen.

Wilt u het eens proberen? Maak dan een afspraak met onze angst tandarts in Gorinchem. We hoeven u niet meteen uitgebreid te behandelen, maar misschien durft u uw gebit al wel te laten controleren.

We kunnen u ook onder narcose behandelen als u echt niet durft. De mogelijkheden hiervoor bespreken we graag met u.

Vincent Guicherit

Nieuwe technieken

Misschien denkt u bij een bezoek aan de tandarts aan veel pijn, bloed en enge instrumenten. Dit soort angstbeelden ontstaan vaak door films en verhalen van anderen, maar de realiteit is gelukkig heel anders. De technieken en apparaten op tandheelkundig gebied blijven steeds maar vernieuwen, waardoor u steeds minder last heeft van de behandelingen. Bent u toch bang voor pijn? Dan kunt u kiezen voor een verdoving.

Stap voor stap uitleg

Angst voor het onbekende is heel vervelend, maar een tandartsbehandeling hoeft niet ‘onbekend’ te zijn. Vraag uw tandarts om uit te leggen wat hij gaat doen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De tandarts neemt de tijd om te vertellen wat een behandeling inhoudt, welke instrumenten hij gebruikt en wat u voelt van de behandeling. Door de behandeling stap voor stap uit te leggen, neemt de angst vaak al een beetje af.

Ontspan om uw angst te overwinnen

Het klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, maar probeer te ontspannen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Doe bijvoorbeeld ademhalings- en ontspanningsoefeningen voordat u naar de tandarts gaat, terwijl u in de wachtkamer zit of zelfs in de behandelstoel. Enkele oefeningen die u kunt doen om te ontspannen, zijn:

  • Adem diep in door uw neus. Zorg dat u de ademhaling voelt in uw buik en niet in uw borst. Houd drie seconden vast en adem vervolgens langzaam weer uit door uw mond.
  • Deze oefening kunt u beter thuis doen: masseer uw voeten door met uw vingertoppen in uw voetzolen te drukken. Door de vele zenuwuiteinden kalmeert uw hele lichaam door deze voetmassage.
  • Ga comfortabel zitten of liggen, sluit uw ogen en concentreer u op uw lichaam. Adem rustig in en uit. Richt uw aandacht op uw rechtervoet en op de energie die door uw voet stroomt. Na tien seconden seconden verplaatst u de aandacht naar uw kuit, vervolgens naar uw knie en tot slot naar uw bovenbeen. Doe dit vervolgens ook bij uw andere been en werk langzaam naar boven totdat u het hele lichaam heeft gehad.

Angst voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Neem kinderen daarom al op jonge leeftijd mee naar de tandarts. Beloon uw kind als het zich goed gedraagt tijdens het tandartsbezoek met een klein cadeautje, een uitje of geef hem of haar een compliment. Zo wordt naar de tandarts gaan iets leuks!

Tip: Als u zelf bang bent, is het aan te raden om uw partner, een vriend of grootouder met uw kind mee te laten gaan. Een kind voelt uw angst en kan daardoor ook angstig worden voor de tandarts.

Contact opnemen

Voor meer informatie en hulp om uw angst voor de tandarts te overwinnen, neemt u contact met ons op. Bel 0183 622 530 of vul het contactformulier in. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
E-mailadres*
Vraag / opmerking*
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug