Witte vullingen

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Witte vullingen zijn perfect om beschadigde tanden semi-permanent op te vullen. Bij Idente Mondzorg Gorinchem werken in de voortanden met vullingen van composiet tandkleurig vulmateriaal, zodat de kleur van de vulling gelijk is aan uw eigen tanden en kiezen. De vulling zal niet van echt te onderscheiden zijn, waardoor uw gebit weer mooi en compleet is.

Indien u meer informatie wenst over witte vullingen of een afspraak met de tandarts wilt maken, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0183 – 622 530. Een afspraak maken via het contactformulier is uiteraard ook mogelijk.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Onze werkwijze

Hoewel veel mensen angstig zijn voor het plaatsen van vullingen, is dat helemaal niet nodig. Tegenwoordig zijn de tandheelkundige technieken dusdanig ver ontwikkeld dat vullingen geheel pijnloos worden aangebracht. Ook als u last heeft van een gevoelig gebit wordt deze behandeling snel en pijnloos uitgevoerd. De tandarts gaat als volgt te werk:

 • Tijdens een consult wordt uw tandkleur en de kleur van het composiet besproken;
 • Indien gewenst krijgt u tijdens de behandeling een plaatselijke verdoving;
 • De tand wordt schoongemaakt;
 • Er worden verschillende lagen composiet op de tand of kies aangebracht;
 • Het composiet wordt uitgehard met een lamp;
 • De vulling wordt afgewerkt, bijgeslepen en gepolijst. 

De levensduur van vullingen

Bij Idente Mondzorg Gorinchem krijgen we veel vragen over de levensduur van witte vullingen. De levensduur is van allerlei factoren afhankelijk, zoals eet- en drinkpatroon en mondhygiëne. Zo kunnen een slecht eet- en drinkpatroon en een slechte mondhygiëne zorgen voor snellere slijtage van de vulling. Regelmatig tandenpoetsen zal bijvoorbeeld helpen om de levensduur van vullingen te vergroten. Witte vullingen plaatsen wij alleen in de voortanden. Voor kiezen zijn witte vullingen te zwak en slijtage gevoelig. Daar passen wij porseleinen inlays en kronen toe.

Tandgevoeligheid

Als u last heeft van gevoelige tanden dan kan het aanbrengen van witte vullingen angst oproepen. Onze tandarts gaat graag met u in overleg om de behandeling stapsgewijs uit te leggen en uw angst weg te nemen. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde behandeltechnieken, zodat de behandeling snel en pijnvrij verloopt. Hoewel het niet altijd nodig is, kan de tandarts bijvoorbeeld ook een plaatselijke verdoving geven.

Mocht u zeer angstig zijn voor de tandarts, dan biedt Idente ook speciale angsbehandelingen aan. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Voor- en nadelen van vullingen

Er bestaan een aantal voor- en nadelen van witte vullingen waar u rekening mee dient te houden. Het voordeel van witte vullingen is het composiet tandkleurig vulmateriaal. Met dit materiaal zal een gevulde tand er uitzien zoals één van uw eigen tanden of kiezen. Het composiet van de vulling zal overeenkomen met uw tandkleur en niet van echt te onderscheiden zijn. Bovendien zijn witte vullingen na het plaatsen snel uitgehard, zodat u direct weer kunt eten en drinken. Het nadeel van witte vullingen zijn echter verkleuring op de lange termijn en de tijdsduur van de behandeling.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Veelgestelde vragen over witte vullingen

Mag ik direct eten na het plaatsen van de vulling?

U kunt direct na de behandeling weer eten. Tijdens het plaatsen van de vulling verharden wij deze namelijk met een speciale blauwe lamp. Zo wordt de vulling sterk en dat betekent dat u na het plaatsen direct weer kunt eten. Houd hierbij wel rekening met een eventuele verdoving, dit kan het eten lastig maken. In uw bovenkaak werkt de verdoving ongeveer een uur en in de onderkaak gemiddeld drie uur.

Is de behandeling pijnlijk?

Wanneer u kiest voor het verdoven van het te behandelen gebied, voelt u van de behandeling zelf niets. Na de behandeling kan uw tand of kies enige tijd gevoelig zijn. Vooral bij sommige prikkels zoals warm of koud voedsel. Dit kan tot ongeveer twee weken na de behandeling duren. Nemen de klachten niet af, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kleurt mijn vulling bij na een bleekbehandeling?

Nee, een geplaatste vulling behoudt zijn eigen kleur en verandert daarom niet tijdens het bleken van uw tanden.

Wat zijn gaatjes in mijn tanden?

Gaatjes in uw tanden, ook wel cariës genoemd, ontstaan door de hechting van bacteriën aan uw tandoppervlak. Als deze bacteriën zich vermenigvuldigen en een laagje vormen, noemen we dit tandplak. Als tandplak onvoldoende wordt verwijderd, maakt dit gaatjes in het oppervlak van het tandglazuur. Heeft u het gevoel dat u gaatjes heeft? Maak dan een afspraak bij onze tandarts.

Wat kosten witte vullingen?

In de meeste gevallen kunt u de kosten voor het plaatsen van witte vullingen declareren. Dit is wel afhankelijk van uw zorgverzekering. Wanneer u twijfelt over uw tandartsverzekering, kunt u voorafgaand aan de behandeling altijd uw verzekeraar raadplegen.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Onze tandartspraktijk in Gorinchem

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530
Buiten onze reguliere openingstijden kunt u
bellen met het algemene spoednummer:
0900-1515

Openingstijden

 • Maandag: 08:30 - 21:00
 • Dinsdag: 08:30 - 21:00
 • Woensdag: 08:30 - 21:00
 • Donderdag: 08:30 - 21:00
 • Vrijdag: 08:30 - 21:00
 • Weekend Op afspraak

Maak een afspraak met Idente Mondzorg Gorinchem

Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug