Beugel

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Een prachtige glimlach geeft u zelfvertrouwen. Staan uw tanden scheef of zit er een spleetje tussen? Dan is dit gemakkelijk op te lossen met een beugel. Bij tandartspraktijk Idente laat u een Invisalign aanmeten. Wanneer u een zichtbare beugel niet mooi vindt, is dit de perfecte oplossing: dit type beugel is onzichtbaar en zorgt ervoor dat u snel een prachtig gebit krijgt.

  • Uitneembare en onzichtbare beugel Invisalign
  • 3D-analyse van uw gebit
  • Op maat gemaakt voor uw mond
  • Binnen enkele maanden al een recht gebit

Plan direct een afspraak in met de tandarts in Gorinchem om de mogelijkheden van de Invisalign beugel voor uw gebit te ontdekken.

Maak een afspraak

Ik raad iedereen met scheve tanden een Invisalign beugel aan. Het resultaat is echt verbluffend. Ik had nooit gedacht dat mijn gebit er zo mooi uit kon zien.

Kosten beugel

De kosten van de behandeling verschillen per persoon. Bij sommige patiënten staan de tanden al na een paar maanden recht, bij anderen duurt het een jaar. Dat betekent dat u meerdere aligners nodig heeft en dat de kosten hoger worden. Voorafgaand aan de behandeling krijgt u een kostenoverzicht, zodat u precies weet hoeveel u betaalt voor de Invisalign behandeling.

Vergoeding

U krijgt geen vergoeding vanuit de basisverzekering, maar veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de kosten van een beugel wel (gedeeltelijk). Voor meer informatie over uw vergoeding raden we u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of uw polisvoorwaarden te raadplegen.

Hoe werkt de Invisalign beugel?

De Invisalign is een plastic hoesje (aligner) dat u over uw tanden schuift. Omdat het plastic doorzichtig is, ziet niemand dat u een beugel draagt. U krijgt elke twee weken een nieuwe beugel die uw tanden en kiezen steeds een beetje verder in de juiste stand drukt. Zo krijgt u al in enkele maanden een prachtig recht gebit.

Gebitsproblemen die de Invisalign oplost

Omdat we de Invisalign beugel op maat maken naar de stand van uw gebit en uw wensen, zijn er veel problemen die we hiermee kunnen aanpakken. Voorbeelden zijn:

  • Overbeet (de tanden in de bovenkaak staan te ver naar voren)
  • Spleetjes tussen uw tanden
  • Scheefstaande tanden en kiezen
  • Kruisbeet (de bovenkaak is te smal voor de onderkaak)
  • Te weinig ruimte in uw mond voor het hele gebit

Behandeling

De behandeling bestaat uit een paar stappen. De tandarts onderzoekt eerst of u in aanmerking komt voor de beugel. Hieronder leggen we uit hoe het behandeltraject voor de Invisalign beugel verloopt.

Ik wilde echt geen zichtbare beugel, dus de doorzichtige aliners waren een super oplossing. Bij elke nieuwe beugel voel je wel wat druk, maar pijn deed het niet. Ook fijn dat je vantevoren kunt zien hoe je tanden eruit gaan zien.

Stap 1:
Consult

Maak een afspraak met de tandarts voor een consult. Tijdens dit gesprek brengen we uw wensen in kaart en bekijken we of de Invisalign beugel de beste oplossing is voor uw gebit. Ook krijgt u een kostenoverzicht. De kosten van de behandeling verschillen namelijk per patiënt en zijn afhankelijk van de duur van de behandeling.

Stap 2:
Digitaal behandelplan

Om de beugel volledig aan te passen aan uw wensen, maken we een afdruk van uw mond. Dit doen we met Digital Smile Design, een programma waarmee we een 3D-analyse van uw tanden en kiezen maken. Ook laten we u met dit programma direct zien wat het eindresultaat wordt.

Stap 3:
Beugel op maat maken

Zodra we een volledig beeld hebben van uw mond, is het mogelijk om de Invisalign beugels op maat te maken. Hiervoor sturen we de foto’s en gegevens op naar onze tandtechnicus. Deze produceert vervolgens een serie aligners voor u die uw tanden in de juiste stand zullen duwen.

Stap 4:
Eerste Invisalign

Zodra de beugels gemaakt zijn, komt u terug naar onze praktijk voor de eerste aligner. Deze past over uw huidige gebit en drukt de tanden en kiezen naar de juiste plek. De eerste dagen kan uw gebit een beetje gevoelig zijn door de druk die de beugel erop uitoefent.

Stap 5:
Elke twee weken een nieuwe beugel

De druk die u op uw tanden voelt, neemt elke dag een beetje meer af. Na twee weken heeft de beugel uw tanden een klein beetje verplaatst en kan de eerste aligner niets meer voor u doen. Daarom krijgt u op dat moment een tweede beugel die de tanden weer wat verder in de juiste stand duwt. Zo krijgt u elke twee weken een nieuwe aligner, totdat uw gebit mooi recht staat.

Stap 6:
Retainer voor blijvend resultaat

Zodra uw gebit goed staat, krijgt u een retainer. Dit is een nieuwe aligner die ervoor zorgt dat uw tanden in de juiste stand blijven staan. U draagt de retainer in de eerste weken na de behandeling de hele dag, net als de aligner. Daarna hoeft u deze alleen nog ’s nachts te dragen. U hoeft hiervoor niet meer naar de tandarts te komen, enkel voor de reguliere controles.

Contact opnemen

Meer informatie over een Invisalign beugel? Onze praktijk in Gorinchem is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar via telefoonnummer 0183 622 530. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
E-mailadres*
Vraag / opmerking*
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug