Veelgestelde vragen over de angsttandarts

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Om u een duidelijk beeld te geven bij de angsttandarts hebben we de meest gestelde vragen over de angsttandarts voor u op een rij gezet. Indien uw vraag er niet tussen staat, kunt u contact opnemen met onze tandartspraktijk door te bellen naar 0183 622 530 of door ons contactformulier in te vullen.

Maak een afspraak

Wat is een angsttandarts?

Een angst tandarts is gespecialiseerd in patiënten met enige tot extreme angst voor de tandarts. De angst tandarts neemt alle tijd voor u en legt tijdens de behandeling stap voor stap uit wat er gaat gebeuren. Gedurende de behandeling heeft u de mogelijkheid om eventjes te stoppen, omdat het u te veel wordt. Bent u zo bang voor de tandarts dat u controles en/of behandelingen blijft uitstellen? Dan is het mogelijk om een tandartsbehandeling onder lichte narcose te ondergaan.

Hoe voorkom ik dat mijn kinderen bang worden voor de tandarts?

Om te voorkomen dat uw kind bang wordt voor de tandarts is het belangrijk om uw kind zo vroeg mogelijk mee te nemen naar de tandarts. Wij raden daarom aan om uw kindje vanaf twee jaar mee te nemen naar een periodieke controle of behandeling, zodat hij kan wennen aan de tandarts.

Wanneer uw kind ter controle naar de tandarts moet, is het aan te raden om de behandeling van tevoren uit te leggen zodat hij niet voor verrassingen komt te staan. Doe hierbij geen valse beloftes zoals ‘Je voelt er helemaal niets van’. Als uw kind dan toch pijn ervaart, kan hij zich verraden voelen. Heeft uw kindje zich flink gehouden bij de tandarts? Beloon hem met een klein cadeautje, zijn favoriete lunch of een uurtje langer opblijven.

Ik ben al jarenlang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Om uw tandartsangst te overwinnen is het belangrijk om er met anderen over te praten. Zij kunnen hun positieve tandartservaringen met u delen en u adviseren over een goede angst tandarts. U kunt hen vervolgens vragen om met u mee te gaan naar de tandarts, zodat u een stok achter de deur heeft om te gaan.

Geef vervolgens bij uw angsttandarts aan dat u extreem bang bent. Om over uw angst heen te komen, kunt u samen met de tandarts een behandelplan op maat opstellen. Hierbij kunt u starten met enkel een controle, waarbij alleen het spiegeltje wordt gebruikt.

Kan ik onder narcose worden gebracht?

Ja, bij Idente kunt u onder een lichte narcose worden gebracht zodat u niets voelt van de tandartsbehandeling. Aan de hand van uw medische dossier wordt voorafgaand bepaald of u in aanmerking komt voor narcose.

Voor welke behandeling kan ik onder narcose?

Voor iedere tandheelkundige behandeling kunt u onder narcose worden gebracht: van het vullen van een gaatje tot een wortelkanaalbehandeling.

Mag ik na een behandeling onder narcose direct naar huis?

Ja, na een behandeling onder narcose mag u in principe direct naar huis. U mag echter het eerste half uur na de behandeling niet autorijden.

Adres

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530

Buiten de reguliere openingstijden belt u ons algemene spoednummer: 0900-1515

Openingstijden

  • Maandag: 08:30 - 21:00
  • Dinsdag: 08:30 - 21:00
  • Woensdag: 08:30 - 21:00
  • Donderdag: 08:30 - 21:00
  • Vrijdag: 08:30 - 21:00
  • Weekend Op afspraak

Neem contact op met de angsttandarts

Wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak maken bij de angsttandarts? Vul het contactformulier hieronder in en we bellen u zo snel mogelijk terug.

Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug