Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Bang voor de tandarts?

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

 40% van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Dit is dus helemaal niets om u voor te schamen. De angst tandarts van Idente is gespecialiseerd in het behandelen van bange patiënten en vindt het dus heel normaal als u even tijd nodig heeft om uw zenuwen de baas te worden of een pauze in te lassen tijdens de behandeling. Het is heel belangrijk dat de tandarts u serieus neemt.

  • Gespecialiseerde angst tandarts
  • Narcose behandeling mogelijk
  • Tips: word minder bang voor de tandarts

Maak een afspraak bij Idente via telefoonnummer 0183 622 530 en geef gelijk aan dat u bang bent voor de tandarts. Dan kunnen we hier rekening mee houden en extra tijd inplannen voor de behandeling.

Maak een afspraak

Tips voor patiënten die bang zijn voor de tandarts

Met onze tips wordt u minder bang voor de tandarts, zodat u een afspraak kunt inplannen. Wij houden rekening met uw angst, maar we helpen u vast om deze eerste stap te zetten in Gorinchem Oost.

Bespreek het met de tandarts

Als u bang bent voor de tandarts, dan is het ten eerste belangrijk dat u dit bespreekt met de tandarts. Geef aan dat u bang bent voor de behandeling, zodat hij hier rekening mee kan houden. Hij kan op deze manier wat extra tijd inplannen om u eerst op uw gemak te stellen en indien nodig even pauze te nemen.

Vraag wat de tandarts gaat doen

Soms komt tandartsangst voort uit angst voor het onbekende. Wilt u van tevoren graag weten wat de tandarts gaat doen? Vraag dit dan gewoon. De tandarts kan u stap voor stap uitleggen wat hij gaat doen, welke materialen hij gaat gebruiken en waarom hij deze werkzaamheden verricht. Zo zult u langzamerhand wat minder bang worden.

stappen angstbehandeling

Afleiding

Angst neemt af wanneer u afgeleid bent. Concentreer u daarom op iets anders tijdens de behandeling. Neem bijvoorbeeld uw smartphone en oordopjes of een koptelefoon mee, zodat u tijdens de behandeling naar muziek kunt luisteren of vraag de tandartsassistent om u af te leiden door tegen u te kletsen.

Bang voor pijn? Vraag om verdoving

Een bezoek aan de tandarts doet meestal helemaal geen pijn. Als u toch bang bent dat de behandeling pijnlijk is, overlegt u dit met de tandarts. Indien er een (kleine) mogelijkheid is dat u pijn krijgt, zoals bij het vullen van een gaatje, dan kunt u er samen voor kiezen om uw mond eerst te verdoven.

Ontspanningsoefeningen

Breekt het angstzweet u al uit wanneer u een afspraak maakt, dan is het aan te raden om ontspannings- of ademhalingsoefeningen te doen. Enkele tips zijn:

  • Rustig in- en uitademen en u concentreren op de ademhaling.
  • Leer uzelf een buikademhaling aan. Leg uw handen op uw buik en adem diep in tot in uw buik, niet in uw borst. Vooral in stresssituaties voelt u de ademhaling in uw borst, waardoor u niet kunt ontspannen.
  • Ga zitten en laat uw armen naar beneden hangen. Span de spieren in uw handen en armen even aan en ontspan weer. Herhaal dit enkele keren. Doe dit vervolgens ook met de spieren in uw gezicht, buik en schouders.

Eerste keer geen behandeling

Geef bij uw eerste afspraak aan dat u nog niet behandeld wilt worden. U komt dan de eerste keer gewoon langs voor een controle. Alles wat de tandarts doet is uw gebit bekijken. Indien er een behandeling nodig is zal hij dit met u bespreken, maar er gebeurt verder nog niks. Zo kunt u er rustig aan wennen om in een tandartsstoel te liggen.

Waarom bent u bang?

Relativeer uw bangheid: waarom bent u eigenlijk bang voor de tandarts en is deze angst wel terecht? Heeft u een nare ervaring gehad, geen vertrouwen in uw tandarts of enge verhalen van anderen gehoord? Bij tandartspraktijk Idente helpen we u graag om stap voor stap weer vertrouwen te krijgen in de tandarts.

Ga naar een speciale angst tandarts

Bij tandartspraktijk Idente in Gorinchem werken we met een angst tandarts die gespecialiseerd is in het behandelen van bange patiënten. Tandarts Vincent Guicherit neemt alle tijd die u nodig heeft, voordat hij begint met de behandeling. Hij legt duidelijk uit wat hij gaat doen en u mag uw grenzen aangeven. Als u even pauze wilt nemen, dan is dat geen probleem.

tandarts Vincent Guicherit

Narcose behandeling

Is het echt niet mogelijk om u te behandelen vanwege uw extreme tandartsangst? Dan overlegt u samen over de mogelijkheden van een narcosebehandeling. De tandarts brengt u dan onder narcose, zodat u niet bang hoeft te zijn voor de behandeling. Maak een afspraak met onze narcose tandarts om mondproblemen te verhelpen en voorkomen.

Afspraak maken

Neem contact met ons op via 0183 622 530 als u er klaar voor bent om met het behandeltraject voor bange patiënten te starten. U kunt ook onderstaand formulier invullen, waarna we u spoedig terugbellen.

Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
E-mailadres*
Vraag / opmerking*
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug