Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Veilig en pijnloos tanden bleken

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Als u niet tevreden bent met de kleur van uw tanden, kunt u ervoor kiezen om uw tanden te laten bleken bij Idente Mondzorg Gorinchem.

Idente maakt gebruik van de snelle, veilige en pijnloze PrevDent bleekmethode, die tanden gemiddeld ca. 8 tinten witter maakt. Bleken gebeurt bij Idente altijd onder supervisie van de tandarts.

Wilt u direct meer weten over tanden bleken of een afspraak inplannen bij de tandarts voor een bleekbehandeling? Neem dan contact op door te bellen naar 0183-622530 in Gorinchem Oost, of maak online een afspraak.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Van verkleurde naar stralend witte tanden

Met het ouder worden en door invloeden als koffie, thee, roken en medicijnen, kunnen tanden verkleuren en hun witheid verliezen. Bleken kan dan uitkomst bieden. Idente helpt u graag uw tanden witter te maken zodat u weer een stralende lach krijgt.

Voorafgaand aan het bleken

Voorafgaand aan het bleken wordt u door de tandarts en/of tandartsassistente voorbereid op de behandeling. Ieder gebit  is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. U wordt uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden en beperkingen van het bleken in uw specifieke situatie. Als vaststaat dat uw tanden geschikt zijn voor een bleekbehandeling, dan wordt uw gebit grondig gereinigd zodat het effect van het bleekproces optimaal zal zijn.

De bleekbehandeling

De behandeling begint met het aanbrengen van bleekgel. Vervolgens wordt een plasmalamp klaargezet om het bleken te starten. De plasmalamp zorg ervoor dat de bleekgel wordt geactiveerd. De plasmalamp straalt geen UV-licht of warmte uit. Na twee tot vier opeenvolgende behandelsessies van ongeveer 15 minuten, is de behandeling voltooid.

Na de behandeling

Na de behandeling adviseren wij u tijdelijk geen voedselwaren in te nemen die kleurstoffen bevatten. Producten met kleurstoffen kunnen het effect van de behandeling namelijk beïnvloeden, waardoor het resultaat van het bleken niet optimaal zal zijn. Het uiteindelijke effect van de behandeling is ongeveer twee weken na de behandeling goed zichtbaar.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Veel gestelde vragen over bleken

Over het bleken van tanden bestaat veel onduidelijkheid. Hieronder worden enkele veel gestelde vragen beantwoord. Bij specifieke vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Is bleken voor iedereen mogelijk?

Nee, een bleekbehandeling is niet voor iedereen mogelijk. De tandarts zal moeten beoordelen of uw gebit in aanmerking komt voor een behandeling. Bleken is bovendien niet geschikt voor minderjarigen, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Doet tanden bleken pijn?

Verreweg de meeste mensen ervaren geen pijn bij het bleken van de tanden middels de PrevDent-methode. Tijdens en enkele uren na de behandeling is het wel mogelijk dat uw gebit gevoeliger is dan normaal. Wij adviseren u na de behandeling voor enkele uren geen eten of drinken in te nemen. Water zonder prik vormt daarop een uitzondering.

Verandert de kleur van vullingen, facings en kronen door het bleken?

Nee, bleken werkt uitsluitend op natuurlijke tanden. De kleur van kronen, vullingen of facings verandert met de behandeling niet mee.

Kan ik de behandeling nog een keer doen?

Ja, dat kan. Omdat de PrevDent behandeling geen schade toebrengt aan het gebit, is deze geschikt om opnieuw te doen. Voor een tweede behandeling zal de tandarts uw gebit opnieuw beoordelen op geschiktheid en u informeren over de mogelijkheden en eventuele beperkingen.

Wilt u meer weten over tanden bleken of een afspraak inplannen bij Idente Mondzorg Gorinchem voor een bleekbehandeling? Neem dan contact op door te bellen naar 0183-622530 of maak online een afspraak. Wij helpen u graag.

Hoelang blijven mijn tanden wit na een bleekbehandeling?

Het resultaat van de bleekbehandeling is ongeveer 6 tot 24 maanden zichtbaar. Doordat u na het tanden bleken alles weer eet en drinkt, verkleuren uw tanden opnieuw door de kleurstoffen in de voedingswaren.

Hoe kan ik mijn tanden zo wit mogelijk houden na het bleken?

Om ervoor te zorgen dat uw tanden zo lang mogelijk wit blijven, raden wij aan om de volgende voedingsmiddelen en factoren te vermijden of ermee te minderen:

  • Voedingsmiddelen met veel kleurstof zoals rode wijn, kerrie en ketjap
  • Koffie en thee
  • Roken
  • Slechte mondhygiëne

Mag ik voor en na de bleekbehandeling alles eten en drinken?

Voorafgaand aan de behandeling mag u alles eten en drinken. Tot 24 uur na de behandeling raden wij aan om enkel witte of neutrale voedingsmiddelen zoals melk, water, yoghurt en rijstwafels te nuttigen.

Hoelang duurt de bleekbehandeling?

De behandeling duurt ongeveer één uur.

Vergoedt mijn zorgverzekering tanden bleken?

Vanuit de basisverzekering wordt tanden bleken niet vergoed. Er zijn echter zorgverzekeraars die tanden bleken vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding om uw tanden te bleken.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Onze tandartspraktijk in Gorinchem

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530
Buiten onze reguliere openingstijden kunt u
bellen met het algemene spoednummer:
0900-8602

Openingstijden

  • Maandag: 08:30 - 21:00
  • Dinsdag: 08:30 - 21:00
  • Woensdag: 08:30 - 21:00
  • Donderdag: 08:30 - 21:00
  • Vrijdag: 08:30 - 21:00
  • Weekend Op afspraak

Maak een afspraak bij de tandarts in Gorinchem

Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug