Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Periodieke controle

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Bij Idente Mondzorg Gorinchem doen we er alles aan om uw gebit mooi en gezond te houden. Voor een optimale mondgezondheid adviseren wij u om minimaal twee maal per jaar een bezoek te brengen aan onze tandartspraktijk voor een periodieke controle van uw gebit.

Tijdens een periodieke controle worden uw gebit en tandvlees onder de loep genomen om eventuele problemen in een vroeg stadium te kunnen detecteren. De tandarts onderzoekt tijdens de controle de conditie van uw gebit en controleert onder meer op gaatjes.

U heeft uiteraard ook de mogelijkheid om vragen te stellen – de tandarts kan u desgewenst advies geven over mondhygiëne en hulpmiddelen om uw gebit gezond te houden die passen bij uw situatie. (Zie ook: mondhygiëne)

Indien uit de gebitscontrole blijkt dat behandeling nodig is zal de tandarts deze direct uitvoeren of een nieuwe afspraak met u maken. Kleinere gebitsproblemen kunnen doorgaans direct door de tandarts worden verholpen. Indien een uitgebreidere behandeling nodig is dan wordt een vervolgafspraak ingepland.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Specialist in angstige patiënten

Bent u al een tijd niet bij de tandarts geweest en angstig voor tandarts behandelingen? Wij stellen u graag gerust. Idente heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. Wij zullen er alles aan doen om u op uw gemakt te laten voelen in onze praktijk. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op deze pagina over tandartsangst.

Tarieven voor een periodieke controle

De kosten die horen bij een periodieke controle zijn afhankelijk van uw gebitsituatie. Indien er aanvullende behandelingen nodig zijn, dan zullen de kosten voor de controle hoger uitvallen dan wanneer er geen problemen worden gesignaleerd tijdens de periodieke controle.

De tarieven voor tandheelkundige behandelingen worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Hieronder vindt u de meest voorkomende tarieven voor een periodieke controle.

Consultatie en diagnostiek (C-codes)

Diagnostisch onderzoek

Periodieke controle

€ 20,44

Probleemgericht consult

€ 20,44

Tips om uw gebit gezond te houden

  • Bezoek (minimaal) twee maal per jaar onze praktijk voor een periodieke controle van uw gebit. Eventuele gebitsproblemen kunnen dan tijdig worden gedetecteerd en verholpen.
  • Laat regelmatig uw gebit reinigen door de tandarts of de mondhygiënist. U bent er dan zeker van dat uw gebit professioneel wordt schoongemaakt. Tandsteen dat door u zelf niet te verwijderen is wordt tijdens een grondige gebitsreiniging bijvoorbeeld aangepakt.
  • Door (minimaal) twee maal daags uw tanden te poetsen verkleint u de kans op tandsteen, gaatjes en ontstekingen van uw tandvlees.
  • Door hulpmiddelen te gebruiken zoals flosdraad, ragers of tandenstokers kunt u uw gebit nog beter schoonmaken. De tandarts kan u advies geven over welke hulpmiddelen het beste passen bij uw mond.

Voor (links) en na (rechts)

Meer informatie over periodieke controles

Wilt u meer informatie over hoe een periodieke controle verloopt bij Idente Mondzorg Gorinchem? Of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Indien u online verder wilt lezen over dit onderwerp dan adviseren wij u een kijkje te nemen op de website van allesoverhetgebit.nl.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Onze tandartspraktijk in Gorinchem

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530
Buiten onze reguliere openingstijden kunt u
bellen met het algemene spoednummer:
0900-1515

Openingstijden

  • Maandag: 08:30 - 21:00
  • Dinsdag: 08:30 - 21:00
  • Woensdag: 08:30 - 21:00
  • Donderdag: 08:30 - 21:00
  • Vrijdag: 08:30 - 21:00
  • Weekend Op afspraak

Maak een afspraak bij de tandarts in Gorinchem

Bent u al patiënt bij ons en wilt u een afspraak maken. Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Verplichten velden aangeduid met *
Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug