Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Garantie

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Wij geven graag garantie op ons werk. Voor vullingen is dat 1 jaar en kronen 5 jaar. De mate van bloeding van het tandvlees mag echter niet meer dan 10% bedragen. Tandvlees gaat bloeden (ontsteken) wanneer u niet goed poetst. Ook zal de DPSI-score 0 zijn.

De DPSI-score is een maat voor tandvleesonsteking als gevolg van de aanwezigheid van plaque en tandsteen. Het is daarom zeer van belang dat u onze instructies goed opvolgt en uw mondhygiëne op peil houdt. Als de DPSI niet 0 is, zullen wij u adviseren elke 3 maanden op tandvleescontrole te komen. Vraag er naar. Wij adviseren u graag.

DPSI - omschrijving.
0   Het tandvlees is gezond.
1   Het tandvlees is ontstoken. U heeft gingivitis.
2   Naast gingivitis heeft u ook tandsteen.
3-  Afbraak van steunweefsel. U heeft parodontitis (pocket > 4 mm en < 6mm).
3+ Parodontitis in combinatie met teruggetrokken tandvlees.
4   Een verder verslechtering van de situatie 3 (pocket 6 mm of groter).

Tenslotte is het goed te weten dat het dagelijks en in grote hoeveelheden drinken van zure - en koolzuurhoudende dranken leidt tot tanderosie. Dit is ook het geval bij overigens gezonde voedingsmiddelen zoals melk, karnemelk en yoghurt. Eet daarom s'ochtends vaker een boterham in plaats van bijvoorbeeld yoghurt met muesli. Eet ook vaker fruit dan dat u uitgeperste fruitdranken drinkt.

Dagelijks gebruik van zogenaamde smoothies en shakes is ook slecht voor uw gebit. Al het bovenstaande leidt namelijk tot zacht glazuur en daardoor kunnen vullingen en kronen eerder loslaten. Het is tenslotte belangrijk dat wanneer u dorst heeft u veel water drinkt en minder drinkontbijten nuttigt.

Wortelkanaalbehandelingen. Geen garantie.

Implantaten Garantie 5 jaar, mits de DPSI score maximaal 1 is gedurende de 5 jaren.

Niet nagekomen afspraken

Niet nagekomen afspraken kunnen in rekening worden gebracht.

Terug