Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Duurzaam en Goedkoop

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Toekomstbestendige mondzorg.

Idente Mondzorg staat voor aandacht geven en inzicht verschaffen. Inzicht in uw mondgezondheid. Hoe meer u weet, hoe meer regie u zelf heeft. Hoe minder u weet, hoe meer anderen de toekomst van uw gebit voor u bepalen. En die anderen zijn commerciële jongens en meisjes die beperkt opgeleide tandartsen inzetten om vooral rendement uit uw mond te halen. En juist daar moeten wij vanaf.

Toekomstbestendige mondzorg betekent vooreerst dat u volledig geïnformeerd bent. Dat u bewust uw eigen keuzes kunt maken op basis van alle beschikbare informatie. Wij nemen twee uur tijd voor een intakegesprek. Wij projecteren uw gebit op grootscherm, gaan er rustig voor zitten en maken u een deskundige van uw eigen mond.

Langzame, respectvolle tandheelkunde noemen wij dat. Dat is wat ons onderscheid van de reguliere tandarts. Idente mondzorg is er dan ook voor de 'rijpere' patiënt. Mensen die een uitgebreide geschiedenis met tandartsen achter de rug hebben, maar op een of andere manier zijn vastlopen in het systeem: zij voelen zich in toenemende mate een nummer behandeld door steeds wisselende gezichten. De tandarts zelf zien zij steeds minder. Persoonlijke aandacht voor u en uw gebit is een schaars goed geworden. Herkent u dit? Dan bent u toe aan de senioriteit van Idente Mondzorg.

Stel u heeft een lelijke metalen vulling in uw mond. U wilt het vervangen voor een witte vulling. De tandarts maakt een witte vulling. Ziet er prachtig uit. Een witte vulling is een soort plastic. Wist u dat een witte vulling harder slijt dan glazuur? Er kan makkelijk randbreuk optreden, lekkage en dus grotere kans op een wortelkanaalbehandeling (bacteriën komen onder de vulling door de lekkage en tasten de zenuw aan). De tandarts had u ook kunnen voorlichten dat het beter is een porseleinen inlay te maken. Die is minstens zo sterk als die lelijke metalen vulling, dus slijtvast en qua kleur zelfs nog mooier dan een witte vulling. De kwaliteit van een porseleinen vulling is superieur aan een witte vulling. Tot 5 keer duurder dan een witte vulling, maar veel duurzamer. De keuze die de tandarts maakt bepaalt de duurzaamheid en de gezondheid van uw gebit op langere termijn. Goedkoop blijft duurkoop.

Het gaat er niet om te kiezen voor porselein als restauratiemateriaal, maar dat u een keuze wordt geboden. U moet inzicht hebben in de lange termijn voor- en nadelen van wat er in uw mond wordt gestopt. Veel tandartsen maken geen porseleinen vullingen. U kunt alleen witte vullingen krijgen. U heeft dan geen alternatief en de tandarts bepaalt dan wat goed genoeg voor u is. Goedkoop blijkt duurkoop.


 
Terug