Angst tandarts

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Voor de één is een tandartsbezoek routine terwijl de gedachte aan een tandartsbehandeling bij de ander al angstgevoelens oproept. Het tandheelkundig team van Idente heeft jarenlange ervaring met het behandelen van angst patiënten. Als angsttandarts richten wij ons niet alleen op de gezondheid van uw tanden, het is ook ons doel om uw angst weg te nemen en u weer op uw gemak te laten voelen bij de tandarts.

 • Overwin uw angst
 • Krijg een mooi en gezond gebit
 • Durf weer te lachen
 • Inzicht in uw tandartsangst met de angsttest

Maak een afspraak

quote tandartsangst onder nederlanders

Werkwijze van angsttandarts Idente

Sinds 2012 kunt u bij Idente terecht voor speciale angst begeleiding, wanneer u angstig bent voor tandheelkundige behandelingen. Angsttandarts Idente behandeld dagelijks patiënten met angst voor de tandarts. Wanneer u een afspraak maakt bij Idente kunt u het volgende verwachten:

 • Wij nemen alle tijd voor u
 • Pijnloze behandelingen
 • Alle stappen worden tot in de puntjes uitgelegd, zodat u weet waar u aan toe bent
 • De nieuwste verdovingstechnieken
 • U heeft de ruimte om duidelijk uw grenzen aan te geven


"Tandarts met verstand van zaken met nette praktijk en vriendelijke medewerkers. (De heer Verwoert - 8.8/10 Independer recensie).Idente, gespecialiseerd in de behandeling van angstige patiënten

Idente heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. De behandeling bij Idente wordt uitgevoerd door tandarts Vincent Guicherit en zijn team. Samen hebben zij talloze patiënten geholpen met het overwinnen van hun angst voor de tandarts. Voorafgaand aan de behandeling wordt duidelijk uitgelegd hoe de behandeling zal verlopen en waar u angstig voor bent. Indien wenselijk kunt u kiezen voor een narcosebehandeling (meer informatie) zodat u niets merkt van de behandeling. Angst voor de tandarts is niets om u voor te schamen, velen gingen u voor bij Idente. Kijk voor beoordelingen van Idente Mondzorg Gorinchem op onze recensiepagina of op Zorgkaart Nederland.

Video Idente Mondzorg Gorinchem

Angstig? U bent niet alleen

Angst voor de tandarts is een veelvoorkomend fenomeen, maar liefst 40% van de Nederlanders geeft aan angstig te zijn voor de tandarts, 12% zegt echt bang te zijn en bij 800.000 Nederlanders is er sprake van een fobie, u bent dus niet alleen.

De angst voor de tandarts kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn nare ervaringen, angst voor pijn, angst verhalen van anderen, een veel voorkomende factor waardoor patiënten bang zijn voor de behandeling. Angst kan er bovendien voor zorgen dat een bezoek wordt uitgesteld, met alle gevolgen nadien voor het gebit.

De angst tandarts van Idente zorgt ervoor dat u zich weer op uw gemakt voelt bij een tandheelkundige behandeling en hersteld de eventueel opgelopen gebitsschade. Vraag een intake gesprek aan waarbij wij alles rustig met u doornemen.

Voel u op uw gemak

Iedere behandeling bij Idente heeft als basis vertrouwen en duidelijkheid. Bij Idente, een huiselijk en sfeervol inrichtte praktijk, willen wij dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt. In onze tandartspraktijk hebben wij daarom een omgeving gecreëerd waar u kunt ontspannen en waar de wachttijden minimaal zijn. U kunt bij Idente terecht voor verschillende angstbehandelingen.

Normale angstbehandeling

 • 1. Het intakegesprek: Voorafgaand aan de angstbehandeling zal de tandarts u duidelijk informeren tijdens een intakegesprek. Op dit moment krijgt u alle gelegenheid om uw verwachtingen en wensen te bespreken.
 • 2. De angstbehandeling: Wanneer u klaar voor de behandeling wordt het proces gestart. Gedurende de behandeling is ruimte voor pauzes en wordt uw lichamelijke toestand aandachtig gemonitord.
 • 3. Het na-traject: Na de behandeling bespreken we het preventietraject waarin we werken aan het verminderen van uw angst.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de behandeling zal uw angsttandarts duidelijke uitleg geven over hoe de behandeling zal verlopen en wat u kunt verwachten na de behandeling. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verassingen te staan.

Tijdens dit intake gesprek nemen wij ruim de tijd om uw twijfels weg te nemen zodat u zich op uw gemak voelt. In dit gesprek bepalen wij welke behandeling het meest geschikt is voor uw gebitssituatie in combinatie met uw persoonlijke wensen. Uw angsttandarts zal u hierover uitgebreid uitleg geven over wat u kunt verwachten.

De behandeling

U geeft zelf aan wanneer u klaar bent voor de behandeling. Door lokale anesthesie zult u geen pijn voelen tijdens de behandeling. Door van tevoren een signaal af te spreken wanneer een moment van rust gewenst is behoudt u de volledige controle. Bovendien houdt ons gespecialiseerde team u tijdens de behandeling nauwlettend in de gaten en wordt er gelet op lichamelijke reacties die kunnen wijzen op een angststoornis.

Maak een afspraak

quote tandartsangst onder kinderen

Angstbehandeling voor kinderen

Ook de allerkleinsten met angst voor de tandarts kunnen bij Idente terecht. Idente stemt voor deze kinderen de behandeling daarom volledig af op de behoefte van het kind.

Door middel van leuk contact, duidelijke uitleg, een kindvriendelijke omgeving en voldoende afleiding zal Idente de angst van uw kind zo veel mogelijk wegnemen zodat een bezoek aan de tandarts ook in de toekomst niet wordt uitgesteld.

Het behandeltraject van angsttandarts verloopt als volgt: een intake, de behandeling, het na-traject.

Het intake gesprek

Om er voor te zorgen dat uw kind zich op zijn gemak voelt zal er tijdens het intake gesprek de tijd worden genomen om kennis te maken zodat uw kind kan wennen aan de tandarts en de praktijk. Tijdens dit gesprek zal er een behandelplan worden opgesteld waarbij er rekening wordt gehouden met de tandartsangst van uw kind. Wij leggen het behandelplan uitgebreid aan u uit, zo weet u en uw kind precies waar u aan toe bent.

Behandeling

Idente is al jaren gespecialiseerd in het behandelen van angstige kinderen. De behandeling zal stap voor stap worden opgebouwd waarbij de behoeften en grenzen van uw kind centraal staan. Indien nodig kunnen wij, in overleg met u, uw kind behandelen door middel van een kalmerend middel (sedatie).

Na-traject

Na de behandeling wordt het preventietraject besproken. Hierbij leert uw kind alles over het voorkomen van schade aan het gebit en bereiden we ons voor op de volgende keer. Het na-traject heeft als doel dat uw kind in de toekomst minder angstig is.

Maak een afspraak

Hoe angstig bent u voor de tandarts?

Corah (1969) heeft een schaal ontwikkeld waarmee tandartsangst kan worden gemeten: de Dental Anxiety Scale (DAS). Hieronder ziet u vier vragen afkomstig uit deze schaal. Door de vragen te beantwoorden wordt een score berekend waarmee uw mate van tandartsangst in kaart wordt gebracht.

Bent u benieuwd hoe angstig u bent op de Dental Anxiety Scale? Vul onderstaande vragen en bekijk vervolgens uw score.

*Geef het antwoord dat het meest op u van toepassing is. Er zijn geen goede of foute antwoorden.

 • A. Als u morgen naar de tandarts zou moeten, hoe zou u zich dan voelen?

  1. Ik zou er naar uitkijken als een redelijk prettige ervaring.
  2. Het kan me niet veel schelen.
  3. Ik zou mij niet helemaal op mijn gemak voelen.
  4. Ik zou bang zijn dat het vervelend en pijnlijk zou zijn.
  5. Ik zou verschrikkelijk bang zijn voor wat de tandarts zou kunnen gaan doen.
 • B. Als u in de wachtkamer op uw beurt wacht, hoe voelt u zich dan?

  1. Ontspannen.
  2. Niet helemaal op mijn gemak.
  3. Gespannen.
  4. Angstig.
  5. Zo angstig, dat het zweet me soms uitbreekt of dat ik mij beroerd voel.
 • C. Als u in de tandartsstoel zit te wachten terwijl de tandarts zijn boor gereed maakt, hoe voelt u zich dan?

  1. Ontspannen.
  2. Niet helemaal op mijn gemak.
  3. Gespannen.
  4. Angstig.
  5. Zo angstig, dat het zweet me soms uitbreekt of dat ik mij beroerd voel.
 • D. U zit in de tandartsstoel om uw gebit te laten schoonmaken. Terwijl u wacht en de tandarts de instrumenten pakt die hij nodig heeft om het tandsteen van uw tanden en kiezen te verwijderen, hoe voelt u zich dan?

  1. Ontspannen.
  2. Niet helemaal op mijn gemak.
  3. Gespannen.
  4. Angstig.
  5. Zo angstig, dat het zweet me soms uitbreekt of dat ik mij beroerd voel.

Bekijk de score van de angsttest

Kosten

De kosten voor tandartsbehandelingen worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De vastgestelde tarieven voor 2017 kunt u vinden op de pagina tandarts tarieven 2017.

Narcose behandeling voor extreme angst

De combinatie van angstbegeleiding en narcose heeft zich erg succesvol bewezen voor zeer angstige patiënten. Doormiddel van narcose wordt u tijdelijk buiten bewustzijn gebracht, zodat u niets zult merken van de behandeling.

Voor meer informatie over de narcose behandeling klik hier
Maak een afspraak om te kijken wat de angsttandarts van Idente voor u kan betekenen

Verdoving en narcosebehandeling (A-codes)

Oppervlakte verdoving

€ 6,99

Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving

€ 13,45

Lichte narcose

Kostprijs

Verdoving door middel van roesje (B)

Introductie roesje (lachgassedatie)

€ 26,89

Toediening roesje (lachgassedatie)

€ 26,89

Overheadkosten roesje (lachgassedatie)

€ 34,57

Adres

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530
Buiten onze reguliere openingstijden kunt u
bellen met het algemene spoednummer:
0900-1515

Openingstijden

 • Maandag: 08:00 - 20:30
 • Dinsdag: 08:00 - 17:00
 • Woensdag: 08:00 - 17:00
 • Donderdag: 08:00 - 20:30
 • Vrijdag: 08:00 - 17:00

Maak een afspraak met de angsttandarts

Bent u al patiënt bij ons en wilt u een afspraak maken. Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Verplichten velden aangeduid met *
Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
 

Bron: tandarts.nl

Terug