Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Verschillen

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Er zijn grote verschillen in kennis en ervaring. Tandartsen worden tegenwoordig niet meer opgeleid om de tandheelkunde in de volle omvang uit te oefenen. Hierdoor zijn zij kwetsbaar voor partijen die daarvan profiteren.

Met name buitenlandse investeerders profiteren van deze afhankelijke tandartsen door ze te laten werken in zogenoemde tandartsketens. Ook in Gorinchem is een grote tandartspraktijk onderdeel van zo'n keten.

Hoe groter en drukker de praktijk, hoe minder tijd voor een duurzame analyse van uw mondgezondheid. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van zorg op de langere termijn. 

Tandartsen kunnen en weten steeds minder. Ze beperken zich steeds meer tot relatief eenvoudige behandelingen. Eenvoudige behandelingen leveren zoveel op dat het op termijn een bedreiging is voor uw mondgezondheid. Oorzaken zijn de commercialisering, de marktwerking, het ontstaan van tandartsketens en het feit dat tandheelkundige kennis voor tandartsen minder toegankelijk is gemaakt.

Als tandartsen de behandeling niet zelf kunnen uitvoeren - en door een gebrek aan kennis en kunde dat gebeurt steeds vaker - worden ze geacht te verwijzen naar de zogenoemde 'gespecialiseerde' of 'gedifferentieerde' tandarts. Er zijn echter niet genoeg 'gedifferentieerde' tandartsen. Deze ontwikkeling leidt tot een gebrek aan aandacht voor uw mondgezondheid en uiteindelijk tot daling van de kwaliteit van zorg.

Patiënten denken nog steeds dat wanneer een tandarts of tandartspraktijk goede recensies heeft en buurman of kennis goede ervaringen heeft, het wel goed zit. Was dat maar waar. Wij constateren tot onze spijt dat tandartsen van nu meer begaan zijn met hun inkomen en de 'succes' van hun praktijk, dan met uw mondgezondheid. 

U laten behandelen door een tandarts die niet bij uw gebit past is onwenselijkHet kan zomaar zijn dat u vanuit een commerciële behandelfilosofie eenzijdig behandeld en onvolledig wordt geïnformeerd. De schade die daaruit ontstaat is niet direkt merkbaar, maar wordt over een periode van jaren duidelijk. Het is dan ook van belang dat u vroegtijdig wordt geïnformeerd welke toekomstige gevaren uw mondgezondheid bedreigen.

Kies een tandarts die de tandheelkunde in de volle omvang praktiseert, niet verwijst en duurzaam bij uw mondgezondheid past.

U zoekt een tandarts, waar let u op

Terug naar de homepage


Terug