Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Tanden stoken? Dit is de juiste manier!

12 Januari, 2016 15:51

Het advies gekregen om te gaan tanden stoken? Veel mensen doen het helaas op de verkeerde manier. Waarschijnlijk heeft de tandarts of de assistente al uitgelegd hoe u dit op de juiste manier kan doen. Om er zeker van te zijn dat het goed gaat leggen wij het, stap voor stap, voor u uit.

Stap 1

Bij drogisterijen en andere winkels zijn er een talloze soorten tandenstokers te koop. De houten tandenstokers werken het meest effectief. Door de schurende werking wordt de plaque tussen uw tanden verwijderd. Plastic tandenstoker kunnen daarentegen gemakkelijker voor beschadiging van het tandvlees zorgen. Let bij de aankoop van een tandenstoker ook goed op de dikte. Wanneer u weinig ruimte tussen uw tanden heeft is het verstandig een extra dunne tandenstoker aan te schaffen.

Stap 2

Duw de tandenstoker, met het rechte gedeelte naar beneden, tegen uw tandvlees aan. De platte zijdes raken dus de zijkanten van uw tanden/kiezen.

Stap 3

Steek de tandenstoker iets tussen uw tanden. Beweeg de tandenstoker zowel horizontaal als verticaal langs uw tanden.

Stap 4 

Ga langs al uw tanden en kiezen en zo nodig een tweede keer. Het is niet erg als het gaat bloeden. Dit is meestal een teken dat uw tandvlees ontstoken is. Wanneer u één á twee weken lang elke dag uw tanden stookt zal in veel gevallen de ontsteking afnemen.  Mocht dit niet het geval zijn dan is het verstandig om contact met ons op te nemen.

Stap 5

Zorg ervoor dat u uw tanden net als bij het tandenpoetsen na het tanden stoken goed spoelt. Ter aanvulling kunt u daarbij een mondspoelmiddel gebruiken. Hier zullen wij in een volgende blog meer informatie over geven.

LET VOORAL OP DE PUNTEN DIE U VOORAL NIET MOET DOEN!

  • Tanden stoken met een ander voorwerp
  • Te kort en niet volledig
  • Enkel op de tanden stoken
  • Verkeerd om gebruiken van de tandenstoker

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord voor advies en het beantwoorden van uw vragen. Ook wanneer u bang bent voor de tandarts helpen we u graag. Wij hebben ons toegelegd in het behandelen van angstige patiënten (van alle leeftijden!) door onze gespecialiseerde angst tandartsen en narcose tandartsen. We bieden u op onze website transparante informatie over alle behandelingen en de bijbehorende tarieven.

Terug