Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Wat zijn facings?

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Facings bij Idente Mondzorg Gorinchem Oost.

Als u last heeft van scheve, afgebroken of verkleurde tanden, kunt u ervoor kiezen om één of meerdere facings te laten plaatsen bij Idente Mondzorg Gorinchem. Uw gebit zal er na het plaatsen van de facings weer mooi, verzorgd en natuurlijk uitzien. Uw lach wordt in harmonie gebracht met de kleur, stand en vorm van de tanden. Wij noemen dit smile design.

Bij Idente vervaardigen wij geen facings van witte vulling (composiet). Het materiaal is te kwetsbaar en verkleurt op termijn. Bij Idente werken wij daarom uitsluiten met facings van porselein.

Wilt u meer weten over facings of direct een afspraak inplannen bij de tandarts? Neem dan contact op door te bellen naar 0183-622530 of maak online een afspraak.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Een compleet en wit gebit

Afgebroken hoekjes, spleetjes tussen uw tanden en een scheef gebit zorgen voor een ongezonde uitstraling. Door het plaatsen van facings worden deze onvolmaaktheden op een simpele manier hersteld of weggewerkt. Uw tandarts kan de aanblik van uw gebit veranderen door een laagje tandkleurig vulmateriaal op uw tand te plakken. Op die manier wordt de kleur of vorm van uw tand aangepast, met een zeer natuurlijk resultaat.

Composiet of porseleinen facings

Als u een facing laat zetten bij de tandarts, heeft u de keuze uit een facing van composiet of porselein. Een facing van composiet bestaat uit hetzelfde materiaal als een vulling. Bij Idente plaatsen wij geen facings van composiet (witte vulling). Het materiaal blijkt te gevoelig voor verkleuring en kan afbrokkelen. Het resultaat op langer termijn is vaak teleurstellend en de onderhoudskosten relatief hoog. Een facing van porselein echter is duurzaam, verkleurt nauwelijks tot niet omdat de kwaliteit van het materiaal superieur is.

Een facing van porselein plaatsen - Digitale Smile Design

Bij Idente wordt met een digitale scanner van CEREC of 3 Shape een digitale scan gemaakt van uw gebit. Daarna wordt uw tand bewerkt, opnieuw gescand en de porseleinen facing geprint. Met digitale smile design kunnen wij op uitgebreidere schaal de esthetiek van uw tanden met porseleinen facings opnieuw definiëren. Op Dentcof.net kunt u het resultaat van een dergelijke behandeling bekijken.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Veelgestelde vragen over facings

Hoe lang blijft een facing zitten?

Een facing gaat ongeveer vijf tot vijftien jaar mee Vanzelfsprekend is de levensduur van uw facing ook afhankelijk van uw leefpatroon. Daarnaast kan de facing beschadigd raken als u bijvoorbeeld op uw nagels bijt of last heeft van tandenknarsen.

Zijn facings voor iedereen geschikt?

Als u besluit (een) facing(s) te laten zetten, is het belangrijk dat u uw gebit goed schoonhoudt en dat uw tandvlees gezond is. Als dit niet het geval is, kunnen er ontstekingen ontstaan. Daarnaast zijn facings minder geschikt voor nagelbijters en mensen die tandenknarsen, omdat dit de kans vergroot dat de facing beschadigd raakt.

Heeft een facing speciaal onderhoud nodig?

Over het algemeen heeft een facing geen ander onderhoud nodig dan uw eigen tanden. Wel is het belangrijk dat u uw gebit twee keer per dag goed reinigt.

Doet het plaatsen van een facing pijn?

Het plaatsen van een facing doet geen pijn, omdat de tandarts bij het slijpen van het glazuur minder diep komt dan bij bijvoorbeeld het boren van een tand. Soms is het echter nodig om eerst een reparatie aan uw tand uit te laten voeren; in dat geval krijgt u een verdoving van uw tandarts.

Wat zijn de risico’s en complicaties van facings?

Facings leveren doorgaans geen complicaties op. Wel is het mogelijk dat uw facing beschadigd raakt als u op iets hards bijt of als u veel last heeft van tandenknarsen. Ook zal de tand na het plaatsen van uw facing in het begin waarschijnlijk iets gevoeliger zijn voor temperatuurverschillen.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Onze tandartspraktijk in Gorinchem

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530
Buiten onze reguliere openingstijden kunt u
bellen met het algemene spoednummer:
0900-8602

Openingstijden

  • Maandag: 08:30 - 21:00
  • Dinsdag: 08:30 - 21:00
  • Woensdag: 08:30 - 21:00
  • Donderdag: 08:30 - 21:00
  • Vrijdag: 08:30 - 21:00
  • Weekend Op afspraak

Contact

Staat uw vraag hier niet tussen of wilt u meer informatie over facings? Neem dan telefonisch contact op met Idente Mondzorg Gorinchem via 0183 622 530. U kunt ook online een afspraak maken.

Maak online een afspraak bij de tandarts in Gorinchem

Bent u al patiënt bij ons en wilt u een afspraak maken. Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Verplichten velden aangeduid met *
Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Ik heb de pagina over het eerste tandartsbezoek gelezen*

Ik ga akkoord met de privacy statement *

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug