Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Onzichtbare beugels van Invisalign

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Invisalign, wat is het?

Invisalign is een transparante en daardoor nagenoeg onzichtbare beugel. Deze onzichtbare, middels 3d techniek op maat gemaakte beugel zorgt ervoor dat de stand van het gebit wordt aangepast. De doorzichtige beugels (Aligners genaamd) zijn uitneembaar en daardoor is het eenvoudig om uw mond goed schoon te houden middels tanden poetsen en flossen. Ook kunt u alles eten door even de beugel uit te doen.

Invisalign onzichtbare beugel

Voor wie is een Invisalign beugel geschikt?

Zowel voor kinderen als volwassenen is deze beugel geschikt. Iedereen krijgt weer een mooie glimlach na de behandeling met deze beugel. Regelmatig komt u voor de behandeling terug voor een nieuwe set Aligners.

Hoe werkt het?

Wij bespreken samen wat de Invisalign beugel voor uw gebit kan doen. Als u kiest voor deze behandeling maken wij eerst een scan en röntgenfoto's van uw gebit.

De afdrukken worden naar Invisalign opgestuurd en zij maken een 3d-video waarop het eindresultaat goed in beeld gebracht wordt. Nadat u deze video gezien heeft, kunt u beslissen om aan de behandeling te beginnen.

Wij bestellen dan de op maat gemaakte beugels bij Invisalign en u gaat deze 20 tot 22 uur per dag dragen. Elke 2 weken wisselt u zelf de Aligners en elke 8 weken komt u op controle.

De tijd dat u de beugel draagt hangt af van de scheefstand van de tanden maar kan tussen de 6 en 18 maanden duren.

Als de tanden de gewenste stand hebben bereikt en u dus klaar bent met de Invisalign behandeling krijgt u een nog nachtbeugel. Ook spreken we een aantal nacontroles af.

Voor het vooronderzoek om op voorhand te laten zien hoe door middel van een animatie het eindresultaat zal zijn, zoals op onderstaande foto, worden kosten berekend.

Invisalign voor en na

Voordelen Invisalign:

  • Schoon gebit: de beugel is uitneembaar dus u kunt uw gebit goed verzorgen.
  • Comfortabel: over het algemeen ondervindt men geen hinder bij het dragen van de Aligners in tegenstelling tot bijvoorbeeld een slotjesbeugel.
  • Onzichtbare beugel: men ziet bijna niet dat u een beugel draagt.
  • Behandeling: dankzij de 3d technologie weet de tandarts exact hoeveel Aligners er nodig zijn en hoeveel tijd het kost. Ook het eindresultaat kan al visueel gemaakt worden.

Maak een afspraak            Bel mij terug            Nieuwe patiënt

Terug