Vandaag geopend van 08.30 tot 21.00

Omgaan met tandartsangst

21 September, 2016 14:27

Naast tandartspraktijken die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten, zoals Idente Mondzorg Gorinchem, zijn er ook wetenschappers die zich bezig houden met het thema tandartsangst.

Virtuele game voor angst bij de tandarts

Dr. ir. Rafael Bidarra van de TU Delft heeft bijvoorbeeld een game bedacht die patiënten moet helpen bij het overwinnen van hun angsten. Het idee is eenvoudig: de patiënt krijgt tijdens de behandeling een virtual reality-bril op en een controller in de hand. De patiënt richt zijn aandacht op het spel, waardoor hij minder let op wat de tandarts aan het doen is en zo ‘vergeet’ om bang te zijn.

De patiënt wordt niet helemaal afgesloten van de buitenwereld, waardoor communiceren met de tandarts gewoon mogelijk blijft. De wetenschapper zegt: "Het spel is afleidend genoeg om het ongemak te onderdrukken, maar heeft geen gekke elementen en zorgt dus ook niet voor schrikreacties.” Hij voegt eraan toe dat het spelen van deze game ontspannend werkt.

Bekijk hier een filmpje over de game.

Idente vindt het belangrijk dat patiënten zonder angst een behandeling kunnen ondergaan, en dragen graag bij aan een prettige ervaring. Tandarts Vincent Guicherit is een specialist op het gebied van de behandeling van angstige patiënten. Bij extreme angst kunnen we patiënten onder algehele narcose behandelen. Bezoek voor meer informatie over de angstbehandelingen bij onze pagina over tandartsangst of neem contact met ons op.

Terug