Vandaag geopend van 08.00 tot 17.00

Optimale mondverzorging

15 November, 2016 11:44

Optimale mondverzorging

Tweemaal per dag twee minuten tandenpoetsen is de basis van een goede mondverzorging. Helaas is tandenpoetsen niet voor iedereen voldoende om een sterk en gezond gebit te behouden. Flosdraad, ragers en tandenstokers bieden dan uitkomst.

Flosdraad

Flosdraad is ideaal voor de nauwe ruimte tussen de tanden en kiezen. Het is eenvoudig is gebruik: neem een stukje van het flosdraad (ca. 25-35 cm) en wikkel het om uw middelvingers. Span vervolgens ca. 5 cm van het flosdraad tussen duimen en wijsvingers en beweeg het tussen twee tanden om tandplak te verwijderen.

Stoken

Tandenstokers zijn een prettige manier van mondverzorging als de ruimte tussen de tanden of kiezen niet erg nauw is en er een stoker tussen past. Door de tandenstoker loodrecht op de tanden te zetten (platte kant tegen het tandvlees) en tussen de tanden heen en weer te bewegen, verwijdert u effectief tandplak.

Ragers

Bij veel ruimte tussen de tanden kunt u gebruik maken van ragers. Het gebruik is zeer eenvoudig: U pakt de rager bij het handvat vast en beweegt het voorzichtig heen en weer.

Ragers, flosdraad en/of tandenstokers zijn geen vervanging van tandenpoetsen maar een goede aanvulling. Voor maximaal effect gebruikt u eerst flosdraad, tandenstokers en/of ragers en poetst u daarna uw tanden.

Kijk voor meer informatie over mondverzorging op de pagina mondhygiëne of neem contact op met Idente Mondzorg Gorinchem.

U bent uiteraard ook welkom in onze praktijk:

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530

Terug