Narcose tandarts

Bel mij terug

Telefoonnummer*
 

Voor patiënten die te angstig zijn om een normale tandarts behandeling te ondergaan is er altijd de mogelijkheid om de behandeling onder lichte narcose te ondergaan.

Een behandeling onder lichte narcose zorgt ervoor dat u:

 • Niets van de behandeling merkt
 • In één keer klaar bent
 • Een gezond gebit krijgt en behoudt
 • Met een prettig gevoel naar de tandarts gaat

Maak een afspraak

feit over de narcose tandarts

Angst voor de tandheelkundige behandelingen

Naar schatting zijn er in Nederland twee miljoen mensen bang voor tandheelkundige behandelingen. Deze angst wordt vaak veroorzaakt door nare tandarts ervaringen in het verleden, angst voor pijn of de angst om de controle te verliezen.

 

Als gevolg van deze angst worden periodieke controles overgeslagen en behandelingen uitgesteld. Uitstel leidt vervolgens tot gebitsproblemen, wat weer leidt tot schaamte en meer angst voor een behandeling, een vicieuze cirkel. Als gespecialiseerd narcose tandarts kan Idente u hierbij helpen. De narcose tandarts van Idente biedt u:

 • Een specialistisch tandheelkundig team
 • Huiselijk- en kalmerende sfeer
 • De modernste technieken
 • Duidelijke afspraken
 • Begeleiding tijdens het gehele proces

Een behandeling bij de narcose tandarts vindt plaats in onze praktijk. Hier beschikken wij over de laatste technieken en een specialistisch hooggekwalificeerd team. Wilt u weten wat een behandeling onder narcose voor u kan betekenen?

Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel 018 362 2530 voor meer informatie over de narcose behandelingen. Meer informatie over angst tandarts vindt u hier."Tandarts Guicherit is een zeer professionele tandarts met hart voor zijn vak. [..] Wij zijn blij met deze tandarts! (Robert Wubben - 9.9/10 Independer recensie).Video Idente Mondzorg Gorinchem

Een behandeling bij de narcose tandarts

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden er foto’s gemaakt om uw gebitssituatie te beoordelen. Indien daar aanleiding toe is wordt er een overzichtsfoto gemaakt. Naar aanleiding hiervan zal er een behandelplan worden opgesteld waarbij er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wensen en medische informatie. Tijdens dit gesprek is er alle begrip voor uw situatie. Bij Idente vinden wij het heel belangrijk dat u zich op uw gemak voelt tijdens uw afspraak. Wij zullen dan ook de tijd nemen om u persoonlijk te begeleiden en duidelijk in kaart te brengen wat u kunt verwachten. Voor het intakegesprek inclusief het maken van een zorgplan wordt de tariefcode C28 in rekening gebracht.

Tandarts Guicherit, specialist in de behandeling van angstige patiënten

De behandeling wordt uitgevoerd door tandarts Vincent Guicherit, die zich heeft gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. Hij heeft al talloze patiënten geholpen met het overwinnen van hun angst voor de tandarts. Samen met zijn team stelt hij u gerust en vertelt hij u voorafgaand aan de behandeling precies hoe de behandeling zal verlopen. Kijk voor beoordelingen op onze recensiepagina of op Zorgkaart Nederland.

 

 

De behandeling

De tandartsbehandeling onder lichte narcose vindt plaats in de tandartspraktijk van Idente onder begeleiding van een professioneel en vakkundig team.

Wanneer u er klaar voor bent zal het lachgas worden toegediend. Lachgas doet de angst voor de behandeling volledig verdwijnen zodat een volledige narcose niet nodig is. De narcose tandarts zal vervolgens de volledige tandheelkundige behandeling uitvoeren, u bent dus na één behandeling klaar.

Tijdens en na de behandeling zal ons team u continu in de gaten houden en werken volgens de strengste protocollen.

Veiligheid

De hele narcosebehandeling wordt uitgevoerd volgens, de daarvoor opgestelde, veiligheidsrichtlijnen en protocollen. De narcose tandarts zal te aller tijden enkel een behandeling uitvoeren wanneer dit verantwoord is. Naar aanleiding van uw medische informatie wordt vooraf beoordeeld of u geschikt bent voor behandeling onder lichte narcose.

feit over de narcose behandeling

Kosten narcose behandeling

De kosten voor een behandeling van de narcose tandarts bedraagt, naast de kosten van de tandheelkundige behandeling, ongeveer €100, - per sessie. Na uw behandeling ontvangt u een nota die u kunt indienen bij uw verzekering. Afhankelijk van uw verzekering kan het (gedeeltelijke) bedrag vergoedt worden.

Verdoving en narcosebehandeling (A-codes)

Oppervlakte verdoving

€ 6,87

Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving

€ 13,21

Lichte narcose

Kostprijs

Bron: Nederlandse Zorgautoriteit tarieven tandheelkundige zorg 2016

Zie eventueel: kosten narcosebehandeling.

Verwijzing

Behandeling onder narcose is een specialistische behandeling die niet bij iedere tandarts mogelijk is. Hierdoor kunt u door uw eigen tandarts verwezen worden naar Idente. Wanneer u bijvoorbeeld één bepaalde behandeling alleen onder narcose wilt laten uitvoeren staat Idente graag voor u klaar. Daarna kunt u gewoon weer terug naar uw eigen tandarts.

Adres

Idente Mondzorg Gorinchem
Haydnstraat 14
4207 DB Gorinchem
0183 622 530
Buiten onze reguliere openingstijden kunt u
bellen met het algemene spoednummer:
0900-1515

Openingstijden

 • Maandag: 08:00 - 20:30
 • Dinsdag: 08:00 - 17:00
 • Woensdag: 08:00 - 17:00
 • Donderdag: 08:00 - 20:30
 • Vrijdag: 08:00 - 17:00

Maak een afspraak

Bent u al patiënt bij ons en wilt u een afspraak maken. Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Verplichten velden aangeduid met *
Naam*
Telefoonnummer*
Mobiel*
Geboortedatum
 

Terug